keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Säpinää Salon Seudulla 18.-19.5.2012

18.5 tarjottiin Perttelin Peikkojen perjantairasteilla bonusherkkuna kahden tunnin rogaining rata ja sinnehän Katit suuntasivat perjantai-illan viettoon.
Tiedossa oli jo etukäteen, että maasto on mäkistä, mutta saimmekin paljon paremman mäkitreenin mitä osasimme ikinä odottaa. Pikaisen reittisuunnittelun jälkeen lähdimme rastijahtiin suunnitelmissa hakea kaukaisimmat ja pisterikkaimmat rastit ja mennen tullen napata mukaan pikkurastit.


                                       Tku-Hki motari ylitettiin kahdesti samasta paikasta

Alkuhässäkkää aiheuttivat "mäennyppylät", jotka olivat toki raskaita kiivetä ylös, mutta joilta alastulo aiheutti vielä enemmän haasteita. Vauhtiin kuitenkin päästiin ja rastit löytyivät suhteellisen helposti ja välillä pysähdyttiin jopa filmaamaan maisemia. Pakkohan se oli, kun harvoin pääsee juoksemaan pitkin Helsingin moottoritien reunoja ylös ja alas. (Sallankin pitkäaikainen haave toteutui..)


                                 Eikö sinunkin mielestäsi aina motaria ajaessa tekisi mieli juosta pitkin piennarta?

Alkuperäisestä suunnitelmasta jouduttiin tinkimään vain kahden rastin verran, joten rata onnistui kaikin puolin. Loppukiriinkin jäi puhtia, tosin hieman turhaan koska aikaa jäi lopulta 4 min jäljelle?! Ei ole meidän tapaistamme....


                                  Olisikohan pitänyt filmailla vähemmän ja hakea pari rastia enemmän?

Rata oli upea ja saimme juuri mitä tulimme hakemaankin, nelivetotreeniä pitkin mäkiä sekä tietysti aina tervetullutta tsemppiä itse suunnistukseen. Oli myös piristävä pitkästä aikaa olla suunnistamassa seuduilla missä "kaikki on suunnistajan kavereita"; maanomistajat morjesteli ja ystäviä oli mehtä täynnä. Heitämme kiitokset siis myös Perttelin Peikoille!


                                   Perjantain kunniaksi otettiin yhdet :)


Seuraavana päivänä piti saada kiipeämisestä jumiutuneet jalat auki, joten Salla lähti pistämään parisuhdetta koetukselle ja lähti Samin aka speden kanssa Kiskon Hard Day miniseikkailukisaan, joka on osakilpailu Salon Seikkailu Cup:iin. (= Kiskon Hard Day, Peikko Challenge, Muurla Adventure)

Aurinko porotteli ja hyvän fiiliksen kisa alkoi Kiskon kiskojien majalta neljän rastin muistisuunnistuksella, josta polkaistiin pyöräilyosuudelle. Hiekkatietä ja peltopolkuja sotkettiin auringon paahtaessa ja rasteilla oli myös hauskoja questejä. Ensin suoritettiin lumikenkäviestiä suolla, sitten koottiin vähän vesijohtoputkia liittimineen suorakaiteen muotoon (onneksi oli se insinööri mukana), ja päästiin myös heittämään golf-palloja pylväissä roikkuviin muovikasseihin juoksusakkokierrosukaasilla. Questit sujuivat ilman sakkoja ja Sallakin alkoi päästä pysun makuun!! (?!)

Melontaosuus meni inkkareilla vanhasta tottumuksesta vaikka olikin ainut kohta koko kisassa missä oli mukana pientä perheriidan alkua...toki melonta kiristää tunteita joskus myös kisakissoilla, joten hyvin selvittiin! Melonnan välissä oleva pikasuunnistus meni parin rastin osalta jonnekin muualle kuin piti, osasyynä siihen pari käärmettä, joiden yli joutui loikkimaan ja ottamaan syketasoa ylös noin kymmenellä....Tässä suunnistuksessa pari miesjoukkuetta meni heittämällä ohi, joten sijoitus maaliin pyöräilyn jälkeen tippui seiskaan. Tommi ja Riitta kiitivät ansaitusti voittosijoille, vaikka tässä leikkimielisessä kisassa ei palkintopallia ollutkaan pystytetty.

Matkaa kertyi gps:n mukaan 44km, josta noin 3 km juoksua ja melontaa noin 5km ja loput sitten fillarointia. Onnistuneesti järjestetty ja hauska kisa Kiskon Kiskojilta!

Tällä viikolla Kattien silmissä kiiltää melontatreenit ammattilaisen johdolla, olemme vakaasti päättäneet tehdä ohittamisemme melontaosuuksilla muille vaikeaksi...tai no...ei ainakaan niin helpoksi kuin ennen :)

Huhu kertoo myös että Paakkanen on ottanut rullaluistimet alleen! Turun seutu, älkää pelästykö, katujen kiitäjä suihkii kuulemma Helsingin seudulla....Samainen huhu kertoo että myös jarrutus alkaa olla hallinnassa, nooh kaikenlaisia legendoja nyt aina liikkuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti